Mystiske 10.000 år gamle undervandsruiner i Japan

Mystiske 10.000 år gamle undervandsruiner i Japan

juli 4, 2020 Slået fra Af Squiip

På den sydlige kyst af Yonaguni, Japan, ligger der nogle ruiner under vandet, som anslås til at være omkring 10.000 år gamle. Stedets oprindelse diskuteres varmt – nogle hævder, at de er menneskeskabte, mens mere konservative forskere insisterer på, at de blev skabt af naturfænomener.

Da et hold af professionelle dykkere startede med at lede ved hjælp af gitter-søgemønstre, ud for Okinawas sydkyst, fandt de fem arkæologiske interessante lokaliteter nær tre øer. Placeringerne varierer på dybder fra 100 til kun 20 fod.

Menneskeskabte ruiner I Yonaguni ?

Tilhængere af at lokaliteterne er menneskeskabte, påpeger funktioner såsom to runde huller (ca. to meter brede) og en lige række mindre huller, der ser ud til at have været et forsøg på at opdele et afsnit af klippen ved hjælp af kiler, som i gamle stenbrud. Professor Masaaki Kimura, en marine seismolog fra University of Rykyus, påpegede også et antal mærker, såsom et plustegn og en V-form, der ser ud til at vise, at mennesker bearbejdede stenen og kunne have været lavet ved kile-lignende værktøjer, kusabi.

Mens mange af de funktioner, der ses på Yonaguni, også ses i naturlige sandstenformationer overalt i verden, synes koncentrationen af ​​så mange ejendommelige formationer og 90 graders vinkler i et så lille område specielt.

Naturlige formationer?

yonaguni2

På trods af de usædvanlige træk, der vises på Yonaguni, er der stadig en lille gruppe af videnskabsmænd, der har undersøgt dannelsen, og som er overbevist om, at de store blokke blev dannet naturligt som et resultat af tektonisk bevægelse og andre naturfænomener.
Geolog Robert Schoch fra Boston University er en videnskabsmand, der mener, at strukturerne blev dannet naturligt, men erkender, at de muligvis er blevet brugt eller modificeret af mennesker i fortiden. Han peger på det faktum, at stedet ligger i et jordskælvstruet område, og at jordskælv har en tendens til at bryde klipper regelmæssigt. Dette er også John Anthony West synspunkt, der mener, at de såkaldte vægge simpelthen er naturlige, horisontale ‘platforme’, der er faldet i en lodret position, når klippen under dem er eroderet, og de påståede veje simpelthen er kanaler i klippen.
Andre eksempler på naturlige formationer med flade ansigter og skarpe, lige kanter er basaltsøjlerne på Giant’s Causeway og den naturlige trappeformation på Old Rag Mountain.

Rester af en gammel civilisation?

Ikke desto mindre fortsætter mange forskere deres søgning efter yderligere bevis for deres menneskeskabte natur, i den tro, at stenstrukturerne er resterne af en gammel by, de mener har eksisteret for ca. 10.000 år siden, da havoverfladen var meget lavere end den er i dag, da det ikke ser ud til, at stedet ‘faldt’ i havet.

En talsmand for denne opfattelse er opdagelsesrejseren og forskeren Graham Hancock, der i sin bog med titlen Underverden skriver: ”Det var de nedsænkede strukturer i Japan, der gav mig ideen om, at her måske var en verden under havet, som havde været skjult og glemt i århundereder og som ikke var anderkendt af den etablerede arkæologiske kredse. ”(Hancock 2002).

Hancock trækker paralleller mellem Yonaguni og andre ruiner, der findes under vandet i søen Titicaca og i Dwarka, uden for Indiens kyst, som han mener, danner yderligere bevis for eksistensen af ​​en enorm undervandsverden som har strukturer, hvis oprindelse strækker sig tilbage til de ældste kapitler i menneskets historie.

Hvis strukturerne i Yonaguni faktisk er resterne af en gammel by, kan det være Jomon, der eksisterede fra ca. 12.000 f.Kr. til omkring 300 f.Kr. og som udviklede en sofistikeret kultur. Jomon sammenlignes ofte med pre-columbianske kulturer i det nordvestlige Nordamerika, fordi begge regioner udviklede sig i en primært jagt-samler kultur. Selvom deres samfund blev betragtet som ‘primitive’ efter standarderne fra senere tider, var de den første kultur på Jorden, der udviklede keramik, ifølge mainstream teoretikere.

Eksempler på denne teknologi kan dateres tilbage til den tid, hvor mange af de nedsænkede strukturer i Yonaguni ville have været over vandet, og hvis de faktisk blev bygget af menneskelige hænder, ville dette have været den tid, hvor deres konstruktion var i gang.
Forskere fortsætter med at undersøge disse unikke og forvirrende undervandsverdener med hensyn til, hvordan de forholder sig til vores gamle fortid og for at afsløre mysterierne omkring deres sande oprindelse.

Kilder:

https://youtu.be/jYBJnX9AHOg

https://www.ancient-origins.net/ancient-places-oceania/mysterious-10000-year-old-underwater-ruins-japan-00817

Relateret Læsning:

Japan’s Underwater Ruins

The Forgotten Underworld of Japan